Tensi autóbérlés


Autókölcsönzés Olaszországban

Olaszország a világ legnagyobb turisztikai látványosságának egyike. Olaszországban az autóbérlés az egyik legkönnyebb és legolcsóbb módja annak, hogy megismerhessük az ország kulturális és történelmi sokszínűségét: a római Kolosszeumon át, Pompei romjain, Firenze múzeumain, Velence csatornáin keresztül, a divatos Milánóig. Olaszország egy közeli úti cél, az év nagy részében kellemes időjárással.

 

Igazi álomvakációban lehet része az idelátogatónak!

Az olaszországi autóbérlés egyszerű és minden útvonalhoz ajánlott. HolidayAutos jó néhány autókölcsönző céggel dolgozik Olaszországban (pl. Europcar, National), melyeknek tucatnyi irodája van a reptereken, nagyobb városokban és a kisebb településeken is, szerte az országban. Ez az erős jelenlét segít az ügyfeleinknek, hogy jól felkészülhessenek az utazásra, és számukra a legmegfelelőbb konstrukciót tudjuk ajánlani.

Ügyfeleink autók, egyterű autók, kisbuszok széles skálájából válogathatnak (kézi és automata sebváltós egyaránt), és 24 órás ügyfélszolgálatunkhoz bármilyen problémával fordulhatnak. Hogyha egy festői útra vágyik az idilli Toszkánában, vagy egy pihentető útra az északi tavaknál, vagy a Dolomitok érceire kíváncsi, egyedül, a párjával, vagy a gyermekeivel utazik, az autókölcsönzés a legegyszerűbb megoldás.

 

 

  Autókölcsönzés Rómában        Autókölcsönzés Milánóban

Közlekedés Olaszországban

Az olasz közlekedési hálózat a világ egyik legjobbjaként ismert, a rendőrök szigorúan betartatják a szabályokat. Sok sebességmérő van az utak mentén. A biztonsági öveket kötelező bekapcsolni mind az első, mind a hátsó üléseken, kocsi típustól függetlenül.

Olaszországi körkép

Néhány olaszországi autópályán autópályadíjat kell fizetni. Mikor az autópálya kapukhoz érünk, azt a sort kell választani, amin a „Biglietto” (jegy) felirat, vagy semmi sem szerepel. A jegyet addig meg kell őrizni, amíg el nem hagyjuk az autópályát. Figyelem: néhány alagútbál is szednek díjat (például a Mont Blanc alagútnál).

Üzemanyag: Ólommentes benzin (95 és 98-as), dízel (Gasolino) és LPG van Olaszországban. Ha elhagyunk egy települést, alagútban vagyunk, vagy ha rossz idő van, kötelezően be kell kapcsolni a lámpákat. Ha síelést tervez, akkor javasoljuk, hogy olyan autót rendeljen, amin van téli gumi, esetleg hólánc. Ez mind az Ön, mind az autó biztonsága érdekében elengedhetetlen. Valle d’Aosta-ban kötelező a téli gumi október 15. és április 15. között, illetve ha télen Svájcba, Ausztriába vagy Németországba készül.

Sok városban az autók nem hajthatnak be a történelmi városrészekbe, főleg Rómában és Firenzében. Figyeljen arra, hogy ne hajtson be a ZTL (Zona Traffico Limitato) jelzéssel ellátott területekre! Ha ilyen területre megy, akkor büntetése postán érkezik, ezért az autókölcsönző cégek plusz kezelési költséget számolnak fel.