Tensi autóbérlés

Autókölcsönzés Svájcban

Autókölcsönzés Svájcban

Hiába az egyik legkisebb európai ország, Svájcban található az kontinens egyik legnagyobb természeti csodája. Ez nem más, mint az Alpok. Több száz festői tó és síparadicsomok otthona. Svájc, a magas életszínvonaláról ismert ország, télen-nyáron ideális úticél.

Azoknak, akik szeretnék Svájcot felfedezni, a bérelt autó egy ideális választás. Nincs is csodálatosabb, mint a saját autónkkal bejárni a svájci lankákat és a havas hegycsúcsokat. Micsoda szabadság, ha mi magunk vezethetünk az úton!

Ha Svájcban kíván autót bérelni, a legjobb árakért kattintson a keresésre!

 

 

  Autókölcsönzés Zürichben        Autókölcsönzés Genfben

Közlekedés Svájcban

Svájcnak remek közlekedési hálózata van, akár Zürichben, akár Genfben autózunk, vagy ha Németország, Franciaország vagy Olaszország felé szeretnénk tovább utazni – Svájc remek lehetőséget kínál, hogy kapcsolatban maradhassunk a természettel, és hogy megismerhessük a svájci életmódot.

Pont azért, mert Svájc egy kis ország, az autóbérlők az A pontból B-be jutást nagyon könnyűnek és élvezetesnek fogják tartani. A HolidayAutos a nagyobb autókölcsönző cégeken keresztül van jelen a reptereken és a nagyobb városokban. 

A könnyű elérhetőség és a szakértő ügyfélszolgálat a HolidayAutos ügyfelei számára megkönnyíti, hogy egyszerűen megtervezzék svájci útjukat.

A svájci hatóságok minden autótól 40 svájci frankot kérnek, ha használni kívánják az autópályát (autoban). Győződjön meg róla, hogy kifizette a díjat, mikor felveszi az autót. Amennyiben másik országból érkezik Svájcba, akkor a határon kell megfizetni ezt a díjat. A matricát Vignette-nek hívják és az első szélvédőre kell felragasztani.

Mivel Svájc egy hegyes ország, sok esetben fogja magát szerpentines utakon találni rossz látási viszonyok között. Az a szokás, hogy éles kanyarban dudálnak egymásnak. Éjszaka a reflektorral is szoktak villogni. A keskeny és lejtős utakon a felfelé haladó járműnek van elsőbbsége. Télen ne számítson arra, hogy minden út használható. Sok hegyi átkelőt, mint például a Furkát vagy a Grimsel-t lezárják, szóval érdeklődjön, mielőtt útnak indul.

Svájcban általános sebességhatár van, amely a tábláktól függően változhat. Rossz időben, hólánccal vagy rossz látási viszonyok esetén a sebességhatár 50 km/h.
A biztonsági öveket elöl és hátul is kötelező bekapcsolni. A lámpák használata nappal is javasolt, alagutakban kötelező.

Üzemanyag- ólommentes benzin (95, 98) és dízel (Gasoli) kapható. Nincs ólmozott benzin (ólom adalékanyagot lehet venni). LPG kevés helyen, de elérhető.

Téligumi és hólánc – A téli szezon november elsején kezdődik és március 31-ig tart. A téligumi kötelező. Hólánc használata havas és jeges utakon kötelező, ezért mindenképpen foglaljon a bérléssel egyidejűleg, ha ilyen vidékre készül. Táblákon jelzik, ha hólánc használata szükséges.

Mivel Svájc egy hegyes ország, ha télen kíván idelátogatni, akkor tegyen meg minden szükséges óvintézkedést, főleg a téligumik és a hólánc tekintetében. Mindenképpen foglaljon időben! Ne feledje, hogy néhány magasan fekvő település, mint például Wengen, Murren, Braunwald és Zermatt az évnek ebben a szakában nem megközelíthető, csak tömegközlekedéssel.

Vezetés a városokban – a kék és a piros zónákban való parkoláshoz egy speciális matrica szükséges, amit a benzinkutaknál, kioskoknál, és a postákon tudunk megvásárolni. A fehér zónában való parkolásnál parkolóórával fizethetünk.