Tensi autóbérlés

Autókölcsönzés San Franciscoban

San Franciscoban a Golden Gate híd látványa ugyanúgy lenyűgöző, mint csodálni a Csendes-óceán kék horizontját, vagy fókákat figyelni a Pier 39 mólóról.

Mintegy 800.000 ember él San Franciscóban, az amerikai liberalizmus és a polgári jogok fővárosában. S.F. a legnagyobb város a San Francisco-öbölben, egy olyan területen, ahol remek az  időjárás és az egyik legjobb helyet foglalja el az életkörülmények szerinti rangsorban az Egyesült Államokban.

San Francisco híres meredek utcáiról, a hagyományos felvonójáról és a high-tech vállalatokról a Szilícium-völgyben, valamint itt található a hírhedt Alcatraz börtön is. Változatos etnikai közösségeknek ad otthont, köztük a legnagyobb Kínán kívül elő kínai közösségnek. Az autóbérlőnek S.F. egy fantasztikus kiindulópont, akár azt tervezi, hogy meglepi barátait, munkába megy, vagy csak átutazik Californián.

Ha San Franciscoban kíván autót bérelni, a legjobb árakért kattintson a keresésre!

Közlekedés San Franciscoban

A város meredek utcái különleges kihívást jelenthetnek az autóbérlők számára. Egyrészt, egy bérelt autó nagyszerű módja annak, hogy megbirkózzon az emelkedőkkel és a hosszú lejtőkkel a tömegközlekedés segítsége nélkül; másrészt, mivel a város ilyen topográfiával rendelkezik, vannak szabályok, amiket mindenkinek követnie kell. Például: ha emelkedőn parkol, nem szabad elfelejteni behúzni a kéziféket, és befordítani  a kerekeket a járda irányába. Ugyanígy, amikor a parkolás lejtőn történik, a kerekeket a járda felé kell fordítani. A nem megfelelő parkolás nem csak az autóra jelent veszélyt, hanem a város közlekedési szabályait is sérti.

Mivel egyedülálló a topográfiája, San Francisco nem rendelkezik autópályával vagy elkerülő utakkal. Európai stílusban épült sugárútján központosul a forgalom. A tapasztalatlan vezetők számára aggasztó lehet az, hogy a körutakon nem lehet balra fordulni, ezért hogyha elhaladt a keresett utca mellett, forduljon jobbra háromszor – ez a trükk vissza fogja vinni a megfelelő kijárathoz. A részletes térkép, vagy frissített GPS navigátor használata megkönnyíti a közlekedést.

San Francisco nemzetközi repülőtere 21 km távolságra található a várostól délre. Az Ofran több autókölcsönző céggel működik itt együtt, valamint más fontos helyszíneken a belvárosban és a külvárosi részeken egyaránt. Autókölcsönző irodák várják az utasokat például Palo Alto, San Jose, Berkley, Okland városokban.

Autót kölcsönözni San Franciscoban különösen azoknak ideális, akik tervezik, hogy útra kelnek. A US-101-es út halad át a városon, de lehet, hogy zsúfolt a nap folyamán. Annak, aki hajlandó feladni a gyors sebességet a festői kilátásért cserébe, ajánlott az Interstate 280, vagy az 1-es utat választani.

Számos híd ível át a San Francisco-öböl felett. A 80-as út (Bay Bridge) vezet a városközpontból Okland és Berkley felé. A Golden Gate (útvonal 101) vezet északra, Sausalito városba és a híres Old Faithful gejzírhez.

A parkolás San Franciscoban költséges, és sok korlátozás van érvényben. Az autóbérlőknek erősen ajánlott a parkolás valamelyik "park & go" részen, ahonnan könnyen elérhetőek a vasútállomások, valamint egyéb tömegközlekedési szolgáltatások.