Tensi autóbérlés

Autókölcsönzés Franciaországban

Több mint két évtizede Franciaország a leglátogatottabb turisztikai célpont a világon. 80 millió turista keresi fel évente, mondhatjuk, hogy ékszer Európa koronáján, az egyik legszínesebb ország Európában. Franciaország szívében található Párizs, a múzeumok és a romantika fővárosa.

Az autókölcsönzés az utazás leghatékonyabb módja ebben a gyönyörű országban. Élvezze a sajtok és a borok hagyományos ízét, pihenjen a híres Francia Riviérán, kiránduljon a Loire Völgybe és a viharos Bretagne- félszigetre. Télen Franciaország ideális hely a sí szerelmeseinek. Ha szeretne hangulatos estéket tölteni a tűz mellett egy pohár pezsgővel, vagy Párizs utcáin sétálni - Franciaország a tökéletes hely az Ön számára.

Az Ofran számos autókölcsönző céggel működik együtt: repülőtereken, nagyvárosokban és kisvárosokban találhatóak irodák szerte az országban, így az utasok előre fel tudnak készülni a nyaralásra.

A bérlők az autók széles választékát vehetik igénybe (manuális vagy automata váltóval), valamint ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll a nap 24 órájában.

Franciaország ideális helyen, Nyugat-Európában fekszik, remek átjáró, ha Belgiumba, Olaszországba, Spanyolországba vagy Németországba szeretne utazni.

Franciaországi árainkhoz kattintson a keresőre!

Közlekedés Franciaországban

Franciaország több mint 9000 km országúttal rendelkezik ("autoroutes"). Legtöbbjük fizetős, ahol a díjat a megtett út hosszúsága határozza meg. Ezeket az autópályákat kék „A” betűvel jelölik. A többi állami és helyi út „N” és „D” betűvel van jelölve.

Ellentétben más európai országokkal, Franciaországban nincsenek a sebességmérő berendezésekre figyelmeztető jelzések, viszont gyakran előfordulnak sebességmérők, különösen az autópályákon. Biztonsági öv használata kötelező, a sebességkorlátozás eltérő a különböző utakon. Tompított fényszórókat kell használni nem megfelelő látási viszonyok, például hó, köd vagy alagútban való közlekedés esetén.

Üzemanyag: ólommentes benzin (95-98), diesel (Gazole) és LPG elérhető.

Téli gumi és a hólánc: téli gumit használni nem muszáj, de erősen ajánlott, amennyiben havas területeken, például az Alpokban szeretne vezetni. Hóláncot felszerelni akkor kötelező, ha egy közlekedési tábla erre figyelmeztet. Hólánccal a megengedett sebesség 50 km/ h-ra korlátozódik.

Vezetés városi területeken: Sok francia városban vannak"kék területek" ("zóna Bleue"), ahol ingyenes parkolásra csak az engedéllyel rendelkezők számára van lehetőség (disque de controle / stationnement). Ilyen engedélyek megvásárolhatók az utazási irodákban, üzletekben és újságárusoknál. Ingyenes parkolás hétköznapokon 09: 00-12: 00 között, valamint 14:00-19:00 között lehetséges. Az engedéllyel nem rendelkezőknek a parkolóórákat kell igénybe venni ("horodateurs"). Hétvégenként és augusztusban a parkolás majdnem mindenhol ingyenes. Az egyirányú utcákban a parkolás csak a bal oldalon engedélyezett.