Tensi autóbérlés

Autókölcsönzés Spanyolországban

Autókölcsönzés Spanyolországban

Kevés olyan ország van, amely annyi élményt kínál, mint Spanyolország. Mindössze csak 2 óra repülőútra van Budapesttől. A turistáknak igazi felüdülés, főleg nyáron, amikor az idő meleg és barátságos, és másra nincs szükségük csak egy napszemüvegre, egy rövid ujjú pólóra és szandálra, hogy Spanyolország minden adottságát élvezhetik.

Európában itt a legolcsóbb autót bérelni. Ezért mindegy, hogy egy pihentető hétvégére vágyik Costa de Sol-ban, vagy Andalúzia történelmi tájaira kíváncsi, vagy egy Barcelona Real Mardrid meccset kíván megnézni Camp Nou-ban – az autóbérlés a legbiztosabb módja, hogy felejthetetlenné tegye a nyaralását!
Spanyolországban nagyon könnyű autót bérelni, így rendkívül élvezetes az Ibériai-félszigetet felfedezni. A HolidayAutos Spanyolországban több nagyobb autókölcsönző céggel működik együtt, mint például a National, aminek irodái megtalálhatók a reptereken, a városközpontokban és minden turistalátványosságnál. Teljesen mindegy, hogy Barcelonába, Malagára, Baszkföldre vagy a Pireneusokba érkezik – az autókölcsönzés a legtökéletesebb megoldás.

 

Spanyolországi árainkhoz kattintson a keresőre!

  Autókölcsönzés Barcelonában        Autókölcsönzés Madridban

Közlekedés Spanyolországban

Spanyolország éveken keresztül az alacsony színvonalú infrastruktúrájáról volt híres, de ma már egy biztonságos utakkal teli ország, autópályákkal és fizetős utakkal. Gyakran találkozni bemérő autókkal, és a hatóságok komolyan betartatják a szabályokat.

Spanyolországban a gazdaságos, kompakt és középkategóriás autókkal egyaránt találkozhatunk, ideértve a kisbuszokat, egyterű autókat és az automata sebváltós járműveket is. 24 órás útfelügyelet áll rendelkezésre, függetlenül attól, hogy nagyvárosban, vagy peremvidéken autózunk.

A sebességhatár Spanyolországban attól függ, hogy milyen utat használunk (autópálya, osztott pályás úttest, főút, városi terület stb.) Azt tanácsoljuk, hogy ebben az ügyben tájékozódjon az utazás megkezdése előtt, mivel 2011-től megszigorították a szabályozást.

A spanyol autópályákat „autoposta”-nak hívják, és egy „N”-el jelölik. A fizetős utakat "autoposta de peajes"-nek hívják és „AP”-vel jelölik. A fizetős utakon általában gyorsabban lehet haladni, de a legtöbbször lehet találni párhuzamos utakat, amiken ingyen is lehet közlekedni.
Üzemanyag: Ólommentes benzin (95-ös és 98-as) és dízel (gasoleo A) elérhető. Gázzal lehet tankolni, de nem túl elterjedt. A legtöbb üzemanyag töltő állomás 12:00-16:00 között, siesta idejére, bezár.

Reflektor: Erős reflektort városi területen tilos használni. Segédvilágítást és gyenge reflektort attól függően lehet és kell használni, hogy milyenek a látási viszonyok. A reflektor használata alagútban kötelező.

Hólánc: A téli szezon novemberben kezdődik és márciusig tart. Ebben az időszakban javasoljuk, hogyha hegyes területen vezet, akkor használjon hóláncot. Kérjük, foglaljon hóláncot, és győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan kell használni.

Városi vezetés: A sűrűn lakott területekre, főleg városközpontokba való behajtásért nem kérnek külön pénzt. Viszont a kék zónákban ("zonas azules") csak hétköznap lehet parkolni, és a parkolóóránál kell fizetni. Az árak városonként változnak, de vasárnap és ünnepnapokon általában ingyenes. Nagyobb városokban lehet még mélygarázsokban („aparcamiento subterraneo”) vagy parkolóházakban is parkolni.

Azt tervezi, hogy a spanyol falusi tájat fedezi fel bérelt autójával? Akkor ne feledje, hogy a spanyol falvak kicsi, egyirányú utcákkal vannak tele. Ezért azt javasoljuk, hogy a határban parkoljon le, és inkább gyalog járja körbe a települést.

Bérelt autónkkal akár Portugáliába, Franciaországba vagy Gibraltár felé is utazhatunk, (előzőleg egyeztessünk a kölcsönző céggel), de a Kanári-szigetekre, a Baleár-szigetekre és Marokkóba nem mehetünk.

Kellemes és biztonságos utat kívánunk!